AISSEE 2018 | Section C | English

The blog presents the solved Section C, that consists of English Language of the All India Sainik School Entrance Exam (AISSEE) held in Jan 2018. I hope this exercise would help the new aspirants to practise their English Language  for AISSEE as well as other competitive exams.

Section C – Language

Read the following passage and answer the questions.

HORACE DENBY

Everyone thought that Horace Denby was a good and honest citizen. He was about fifty years old and unmarried, and he lived with a housekeeper who worried over his health. In fact, he was usually very well and happy, except for attacks of hay fever in summer. He made expensive locks and was successful enough at his business to have two helpers. Yes, Horace Denby was good and respectable – but not completely honest.
Fifteen years ago, Horace had served his first and only sentence in prison for stealing jewels. The priest at the prison had liked Horace – everyone did – and had tried to help him to live an honest life. But Horace did not want to become honest. He only wanted to make sure that his dishonesty never got him into trouble again.

76. Horace Denby was__________ .
(A) old
(B) unmarried
(C) handicapped
(D) both (a) & (b)

Ans. (d)

77. ______________ worried about the health of Horace.
(A) his wife
(B) the priest
(C) his housekeeper
(D) Horace

Ans. (c)

78. For stealing jewels, Horace was sent to prison__________ .
(A) only once
(B) twice
(C) thrice
(D) never

Ans. (a)

79. The profession of Horace was_____________ .
(A) businessman
(B) thief
(C) housekeeper
(D) locksmith

Ans. (d)

80. Choose the word which means the opposite of EXPENSIVE.
(A) cheap
(B) luxurious
(C) costly
(D) heavy

Ans. (a)

81. Choose the word which means almost same as UNMARRIED.
(A) handsome
(B) widow
(C) young
(D) bachelor

Ans. (d)

Choose the most appropriate option given against each question.

82. A heard of cows or___________ .
(A) birds
(B) elephant
(C) sheep
(D) horse

Ans. (c)

83. This is my book and that is _________ .
(A) yours
(B) your
(C) our
(D) ours

Ans. (a)

84. Rajan’s father and Rohan’s father____________ businessmen.
(A) are
(B) have
(C) is
(D) has

Ans. (a)

85. My friends__________been asking for the party photographs.
(A) do
(B) does
(C) have
(D) has

Ans. (c)

86. Rakesh _______________ his mother tongue very fluently.
(A) speak
(B) speaking
(C) speaks
(D) none of these

Ans. (c)

87. Ankit and his family __________ in Europe for three weeks.
(A) have been travelling
(B) have travelling
(C) been travelling
(D) have travelled

Ans. (a)

88. Bharti _________ yoga classes these days.
(A) attending
(B) has attending
(C) is attending
(D) has been attending

Ans. (c)

89. My house is ________________as yours.
(A) big
(B) as big
(C) bigger
(D) biggest

Ans. (b)

90. This is the _____________comics I have ever read.
(A) most interesting
(B) more interesting
(C) less interesting
(D) none of these

Ans. (a)

Select one word from the options for the given definition.

91. A book or work of art whose author is unknown:-
(A) anonymous
(B) playwright
(C) novelist
(D) poet

Ans. (a)

92. A person who believes in the existence of God:-
(A) atheist
(B) theist
(C) agnostic
(D) pacifist

Ans. (b)

Select the most appropriate option for question tag.

93. I have completed my homework,____________________ ?
(A) have I
(B) has I
(C) do I
(D) haven’t I

Ans. (d)

94. He does not do his work sincerely,__________________ ?
(A) does he
(B) did he
(C) doesn’t he
(D) do he

Ans. (a)

Rearrange the following words/groups of words to make meaningful sentences. Choose the correct sequence given in the options.

95. 95_2018
(A) BDAC
(B) BACD
(C) DBCA
(D) BADC

Ans. (d)

96.
96_2018
(A) CBAD
(B) ADBC
(C) CADB
(D) CDAB

Ans. (c)

Mark the option with the correct spelling of the given words:

97. (A) address                  (B) adres                      (C) adress                              (D) addres

Ans. (a)

98. (A) appresiation         (B) appreciation         (C) appreciason                   (D) apreciation

Ans. (b)

Choose the appropriate option to fill in the blanks:

99. ‘Books’ is for ‘book’, __________is for ‘ship’.
(A) sheeps
(B) ships
(C) shepherds
(D) Sheep

Ans. (b)

100. ‘Kids’ is for ‘kid’, _________is for ‘child’
(A) childs
(B) child
(C) children
(D) None of these

Ans. (c)

*******************************

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.